2d Tekenwerk

Uw partner voor 2D tekenwerk in werktuigkundige installaties

DKS Projects B.V. is gespecialiseerd in het engineeren, tekenen en modelleren van hoogwaardige werktuigkundige installaties. Onze diensten omvatten het essentiële 2D tekenwerk dat de basis legt voor een succesvol installatietechnisch ontwerp.

Wat houdt ons 2D tekenwerk in?

Bij DKS Projects begrijpen we de cruciale rol die 2D tekenwerk speelt bij het ontwerpen van sanitaire- en werktuigbouwkundige installaties voor zowel bestaande als nieuwbouwprojecten. Ons ervaren team van engineers is toegewijd aan het uitwerken van gedetailleerde installatieontwerpen en het vertalen ervan naar uitvoerbare werktekeningen. We staan ook open voor samenwerking, waarbij we uw eigen ontwerp naadloos omzetten naar een nauwkeurige werktekening.

Onze aanpak en tools:

Om u de hoogste kwaliteit te garanderen, maken we gebruik van geavanceerde tools, zoals Autocad in combinatie met Stabicad. Wat ons uniek maakt, is dat we standaard een z-waarde (hoogtemaat) invoeren tijdens het uitwerken van een 2D tekening. Dankzij deze slimme aanpak kunnen we moeiteloos een 3D IFC model genereren op basis van de "platte" 2D tekening. Dit resulteert in een efficiënte overgang van 2D naar 3D, waardoor uw project sneller tot leven komt.

Onafhankelijkheid en ontzorging:

DKS Projects is volledig onafhankelijk wat betreft de gebruikte software. We beschikken over onze eigen licenties en werken met verschillende softwarepakketten. Hierdoor zijn we in staat om naadloos samen te werken met uw organisatie, ongeacht welke software u gebruikt. Ons doel is om u volledig te ontzorgen op het gebied van 2D tekenwerk, zodat u zich kunt richten op uw kernactiviteiten.

Neem contact met ons op:

Of u nu behoefte heeft aan een gedetailleerd ontwerp of een bestaand ontwerp wilt laten omzetten naar een werktekening, DKS Projects staat voor u klaar. Wij bieden maatwerkoplossingen die perfect aansluiten op uw specifieke situatie en behoeften. Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze mogelijkheden. Samen realiseren we hoogwaardige werktuigkundige installaties die aan de hoogste normen van kwaliteit en efficiëntie voldoen.

 

Ontwerptekeningen

  • Schetsontwerp
  • Voorlopig ontwerp (VO)
  • Definitief ontwerp (DO)

Bestektekeningen

Deze tekeningen zorgen samen met de technische omschrijving voor de basis van het bestek. Oftewel het contract tussen opdrachtgever en aannemer (opdrachtgever).

Principeschema's

Deze tekeningen geven in een oogopslag een duidelijk beeld van de werking van de gebouwinstallaties. Tevens worden alle noodzakelijke componenten van de installatie vastgelegd op deze tekening. Deze tekening is in de feite de basis voor de verdere uitwerking op werktekening niveau.

Werk-/montagetekeningen

Een duidelijke gecoördineerde werktekening is onmisbaar voor een goede uitvoering op de bouwplaats. Daarom stellen wij deze op de millimeter nauwkeurig op, om zodoende faalkosten op de bouwplaats te reduceren. Een duidelijke werktekening bestaat o.a. uit het verloop van de installatie, dimensionering van het systeem en de maatvoering.

Sparingstekeningen

Tijdens de ontwerpfase ontvangen we vanuit de bouwkundig aannemer altijd ruwbouw tekeningen van bijv. vloeren of betonwanden. Op basis van deze tekeningen en de regelgeving vanuit bijv. een vloerenleverancier kunnen wij aan de hand van ons installatieontwerp de sparingen opgeven. Hiervoor stellen wij een tekening op die voldoet aan de eisen en regelgeving van de bouwkundig aannemer/vloerenleverancier.

Detail tekeningen

  • Schachtaanzichten
  • Sanitairschetsen
  • Doorsnedes (bijv. van gangzones)
  • Aanzichten technische ruimten

Technische ruimte tekeningen

In een technische ruimte bevind zich in feite het hart van de installatie. Hierin worden de cruciale componenten opgesteld om een installatie werkend te krijgen.
Omwille van alle verschillende installaties welke zich in deze ruimte kunnen bevinden werken wij deze tekeningen altijd uit in schaal 1:20. Zodoende kan een monteur duidelijk en overzichtelijk zien hoe het e.e.a. gemonteerd moet worden.

Isometrische schetsen

Vanuit een waterleidingmaatschappij wordt nog weleens een isometrische tekening gevraagd van de waterinstallaties. Ook deze kunnen wij voor u voorzien. Tevens kunnen wij dit ook van elke andere discipline aanleveren.

Prefab tekeningen

Om sneller te kunnen bouwen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van prefab elementen. Ook installateurs laten in eigen huis installaties prefabben om zo tijd op de bouw te besparen en/of sneller te kunnen werken. Deze gemaatvoerde tekeningen incl. materiaalstaten kunnen wij  met ons tekenpakket gewoon aanleveren.

Revisie tekeningen

Het kan altijd voorkomen dat iets niet helemaal volgens tekening gemaakt kan worden. Tijdens het gehele bouwproces worden alle wijzigingen door de monteur bijgehouden en bij ons aangeleverd. Zo kunnen wij de tekening actualiseren aan de hand van de daadwerkelijk gemonteerde installatie. Vervolgens zullen deze tekeningen bij oplevering worden overhandigd aan de opdrachtgever.