3d Tekenwerk (BIM)

Wat is 3D "BIM" tekenwerk/modelleerwerk in de installatietechniek?

3D "BIM" tekenwerk in de installatietechniek is een geavanceerde methode waarbij we gebruikmaken van Building Information Modeling-software, zoals Revit in combinatie met Stabicad, om werktuigbouwkundige installaties te ontwerpen en visualiseren. Met deze techniek creëren we gedetailleerde 3D-modellen die niet alleen het ontwerp weergeven, maar ook alle relevante informatie bevatten, zoals afmetingen, materialen, prestatiegegevens en de relaties tussen verschillende onderdelen.

Welke tekeningen/modellen maken wij voor een installatietechnisch ontwerp?

Ons team van deskundige modelleurs zet zich in om diverse tekeningen en modellen te creëren die cruciaal zijn voor een succesvol installatietechnisch ontwerp. Deze omvatten onder andere:

  1. Sanitaire-/Werktuigbouwkundige Installaties: We ontwerpen en modelleren diverse installaties, waaronder verwarmingssystemen, ventilatie, airconditioning, sanitaire voorzieningen, en meer.

  2. Uitvoerbaar 3D BIM-model: Wij vertalen het ontwerp van de installaties naar een nauwkeurig en uitvoerbaar 3D BIM-model, klaar voor implementatie in uw project.

  3. IFC Model: Vanuit Revit kunnen we rechtstreeks een IFC-model genereren, zodat partijen die niet met Revit werken, het 3D-model toch kunnen inzien.

Onze expertise in software en BIM-normen

DKS Projects B.V. is vertrouwd met diverse softwareprogramma's en BIM-normen, waaronder Tekla BIMsight, Solibri Model Viewer, Navisworks, BIMcollab, Trimble Connect en meer. Dit stelt ons in staat om naadloos samen te werken met uw projectteam en moeiteloos aan te sluiten op uw specifieke workflow.

Onafhankelijkheid en volledige ontzorging

Bij DKS Projects B.V. beschikken we over onze eigen licenties, waardoor we niet afhankelijk zijn van de software die u gebruikt. Hierdoor kunnen we u volledig ontzorgen op het gebied van 3D tekenwerk (BIM-modellen) en onze dienstverlening optimaal afstemmen op uw behoeften en vereisten.

Neem vrijblijvend contact op voor uw specifieke situatie

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden die DKS Projects B.V. te bieden heeft voor uw werktuigkundige installatieprojecten. Ons ervaren team staat klaar om uw visie om te zetten in een hoogwaardig 3D BIM-model dat uw project naar nieuwe hoogten tilt. Samen streven we naar succesvolle en efficiënte installatietechnische oplossingen voor uw bedrijf.