Toren NEXT te Eindhoven

Optimale Ventilatieoplossingen voor Toren NEXT: Een Succesvol Samenspel tussen DKS Projects en Rodrie Ventilatietechniek

Toren NEXT in Eindhoven is een opvallend project dat de skyline van de stad verrijkt. Deze moderne toren is ontworpen met duurzaamheid en innovatie in gedachten. Het project omvat verschillende aspecten, waaronder de ventilatie-installatie. De ventilatie-installatie van Toren NEXT is een cruciaal onderdeel van het gebouwontwerp. Om een gezond en comfortabel binnenklimaat te garanderen, moest er een geavanceerd systeem worden ontwikkeld.

De ventilatie-installatie van Toren NEXT omvat zowel een mechanisch ventilatiesysteem type C als een ventilatiesysteem type D met warmteterugwinning. Beide systemen worden geregeld door middel van CO2-sensoren in de verblijfsruimtes.

Het ontwerp en de berekeningen van de ventilatie-installatie werden uitgevoerd door DKS Projects namens Rodrie Ventilatietechniek, de opdrachtgever van het project. DKS Projects woonde tevens de installatieoverleggen bij, samen met alle overige bouwteam partners. Deze nauwe samenwerking zorgde voor een gestroomlijnd proces waarin de verschillende disciplines optimaal op elkaar waren afgestemd.

DKS Projects was verantwoordelijk voor het maken van gedetailleerde berekeningen en het schetsmatig ontwerpen van de installatie. Het ontwerp werd vervolgens door een externe partij vertaald naar een BIM-model, dat een digitale representatie biedt van de installatie in een driedimensionale omgeving.

Door het maken van nauwkeurige berekeningen, het schetsmatig ontwerpen van de ventilatie-installatie en de actieve deelname aan installatieoverleggen heeft DKS Projects bijgedragen aan het succes van het project. Het gebruik van BIM-technologie zorgde ervoor dat het ontwerp efficiënt kon worden gecommuniceerd en geïntegreerd met andere disciplines in het bouwproces.

De samenwerking tussen DKS Projects en Rodrie Ventilatietechniek resulteerde in een state-of-the-art ventilatie-installatie voor Toren NEXT. Het systeem zorgt voor een optimale luchtkwaliteit, thermisch comfort en energie-efficiëntie in het gebouw. Dankzij het gedetailleerde ontwerp, de actieve betrokkenheid tijdens installatieoverleggen en de integratie in het BIM-model kon de installatie naadloos worden geïmplementeerd tijdens de uitvoeringsfase, met minimale verstoringen en fouten.

Met het oog op duurzaamheid en de behoefte aan gezonde binnenruimtes is de ventilatie-installatie van Toren NEXT een essentieel element dat bijdraagt aan het welzijn van de bewoners en gebruikers. DKS Projects, namens Rodrie Ventilatietechniek, heeft met hun expertise in berekeningen, ontwerp en actieve participatie in installatieoverleggen een cruciale rol gespeeld in het realiseren van een hoogwaardig ventilatiesysteem dat voldoet aan de specificaties en eisen van het project. Het gebruik van BIM-technologie heeft gezorgd voor een efficiënte en geïntegreerde samenwerking

Foto Toren NEXT te Eindhoven
Foto Toren NEXT te Eindhoven
Foto Toren NEXT te Eindhoven
Foto Toren NEXT te Eindhoven
Foto Toren NEXT te Eindhoven
Foto Toren NEXT te Eindhoven
Foto Toren NEXT te Eindhoven
Foto Toren NEXT te Eindhoven